Powered By Blogger

joi, 3 octombrie 2013

logo recolta.eumeteoanunturirecoltatvcotatii
ActualitateVegetalZootehnieFinanciarPiataPoliticaUtilajeECO
Ultima ora
02 Oct, 10:04
Potrivit afirmațiilor directorului general al Agricover Credit IFN, Robert Rekkers, fermierii români sunt subcapitalizați și au acces limitat la finanțare, fapt care ar putea duce la o posibilă inegalitate în „competiția” cu resortisanții străini, persoane fizice, care ar dori să achiziționeze teren arabil începând cu 1 ianuarie 2014.
02 Oct, 16:38
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, l-a informat miercuri pe premierul Victor Ponta și pe ceilalți colegi din Executiv că proiectele de acte normative privind avansurile către agricultori și banii aferenți motorinei pentru lucrările agricole vor fi adoptate săptămâna viitoare.
02 Oct, 15:14
Austria, Germania, Danemarca, Polonia și Ciprul și-au depășit cota de lapte pentru livrări în sezonul 2012 – 2013 și, de aceea, trebuie să plătească penalizări (suprataxări) de circa 46 de milioane de euro.
02 Oct, 16:13
Marți, Senatul României a adoptat proiectul de act normativ privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și a unor structuri aflate în subordine. Proiectul a primit 79 voturi pentru, 3 împotrivă și 11 abțineri. În aceiași zi a fost aprobat inclusiv raportul Comisiei pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală, cu 83 de voturi pentru, 3 împotrivă și 11 abțineri, potrivit Agerpres.
02 Oct, 11:34
02 Oct, 10:53
Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, membră a Comisiei de Agricultură (AGRI) a Parlamentului European, salută rezultatul votului de luni, 30 septembrie, asupra proiectului de reformă a PAC. În opinia sa, exprimată printr-un comunicat de presă, noua politică agricolă va duce la reducerea inegalităților dintre statele membre UE, va fi mai atentă față de mediu și mai favorabilă fermelor mici și celor bio.
02 Oct, 12:45
Deputatul PNL de Botoșani, Costel Şoptică, secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a declarat că se va implica în întocmirea bugetului anului 2014 și că va milita pentru ca fermele cu mai multe vaci să se poată dota cu echipamentele necesare asigurării igienei laptelui, iar micii proprietari de animale să beneficieze de sprijinul statului pentru pierderile suferite din interdicţia de a vinde laptele neconform pe piaţă.
02 Oct, 13:25
În ședința plenului de miercuri, senatorii au adoptat proiectul de lege care prevede implementarea unei cote reduse de TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu și făină. În cadrul dezbaterilor din plen, liderul grupului senatorial al PDL, Cristian Rădulescu, a afirmat că se așteaptă ca spre finele anului în curs prețul la pâine să tindă să îl egaleze pe cel dinainte de reducerea TVA.
02 Oct, 11:57
Parlamentul European, Consiliul de miniştri al Uniunii Europene şi Comisia Europeană au ajuns la un acord pentru a finaliza reforma Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2014-2020, acord parafat printr-un vot final pozitiv și în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală de la Bruxelles, se arată într-un comunicat al europarlamentarului Viorica Dăncilă.
vezi toate stirile
www.recolta.eu este un produs al fundatiei Centrul pentru Management Agricol. Portalul se adreseaza specialistilor din agricultura si industria alimentara, oamenilor de afaceri, functionarilor publici si persoanelor interesate de noutatile din aceste doua sectoare de activitate.
Daca nu mai doresti sa primesti acest newsletter, dezabonarea este simpla, click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu