Powered By Blogger

luni, 14 octombrie 2013

Oct 11 at 5:03 PM
logo recolta.eumeteoanunturirecoltatvcotatii
ActualitateVegetalZootehnieFinanciarPiataPoliticaUtilajeECO
Ultima ora
11 Oct, 12:14
Conform unui comunicat de presă al INS, dat publicității ieri, unele dintre cele mai semnificative creșteri de preț s-au înregistrat la ouă - 3,38% la ouă, respectiv la legume şi conserve din legume – 2%. De cealaltă parte a baricadei, pâinea este produsul alimentar care s-a ieftinit cel mai mult în septembrie 2013 faţă de luna august, respectiv cu 11,54%. Per total însă, alimentele s-au ieftinit cu 1,83% în septembrie, faţă de august, relevă datele INS.
11 Oct, 15:19
Potrivit Ziarului de Olt, senatorul Darius Bogdan Vâlcov este co-iniţiatorul unui proiect de act normativ care ar urma să devină un instrument eficient în vederea combaterii abandonului şcolar şi reducerea şomajului din rândul tinerilor, depus la senat în luna septembrie.
11 Oct, 16:36
Dacian Cioloș, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a afirmat astăzi la Chișinău, citat de Agerpres, că liderii Comisiei Europene văd Acordul de liber schimb încheiat cu Republica Moldova ca fiind un instrument de sprijin pentru integrarea fostului stat din blocul comunist pe piața comunitară.
11 Oct, 11:48
Ieri, la Galați, primul-ministru al României, Victor Viorel Ponta, a afirmat că secretarul de stat din Ministerul Agriculturii care a anunţat cu o zi în urmă posibila scădere a TVA la carne „s-a grăbit” și că nu s-a „sfătuit” cu șefia Executivului.
11 Oct, 16:07
Potrivit anunțului făcut miercuri, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, are în vedere înfiinţarea a două societăţi comerciale, în care CJ să fie acţionar unic. Potrivit declarațiilor sale, citate de ziarul Arcașu, în cadrul proximei reuniuni în plen a aleşilor judeţeni va supusă aprobării înfiinţarea celor două entități comerciale, care ar urma să creeze sute de locuri de muncă.
11 Oct, 13:11
Fermierii cer modificări ale Ordonanței 58/2013, nu sunt mulțumiți că aceste structuri ar urma să se autofinanțeze (totul pe fondul lipsei banilor) și spun că noile structuri nu le vor reprezenta cu adevărat interesele. Iată câteva motive din cauza cărora alegerile pentru desemnarea conducerilor Camerelor Agricole bat pasul pe loc.
11 Oct, 16:20
În cadrul întâlnirii pe care Dacian Cioloș, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a avut-o cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, ouăle procesate moldovenești ar putea fi vândute pe piețele din UE.
11 Oct, 14:08
La solicitarea IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în urmă cu două zile, inspectori ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au participat la verificarea produselor şi documentelor însoţitoare ale unui camion încărcat cu produse de panificaţie.
11 Oct, 13:52
Este rândul italienilor la a arăta cu degetul spre România. De data aceasta, am fi „vinovați” de exportul către cizmă a unui lot de fructe de pădure recoltate de pe meleagurile patriei și care ar conține virusul hepatitei A.
11 Oct, 10:43
Cu ocazia vizitei sale în fosta vatră a satului Rubla, din județul Brăila, eveniment ocazionat de lansarea în România a proiectului „Peace and Agriculture”, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a afirmat că într-un an de zile, cel mai probabil, în perioada august — septembrie 2014 ar putea fi redus TVA-ul la carne, apoi la legule-fructe și lapte.
11 Oct, 15:46
10 Oct, 15:46
Primarul Sloboziei, Alexandru Stoica, a declarat într-un interviu acordat cotidianul electronic Recolta.eu că valoarea terenurilor arabile va continua să crească. Deja, a mai spus edilul, au început să se observe majorări de preț la suprafețele agricole ialomițene.
10 Oct, 12:42
Potrivit spuselor lui Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, Legea Apiculturii ar putea fi aprobată de către Parlament în cel mult o luna, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA).
vezi toate stirile
www.recolta.eu este un produs al fundatiei Centrul pentru Management Agricol. Portalul se adreseaza specialistilor din agricultura si industria alimentara, oamenilor de afaceri, functionarilor publici si persoanelor interesate de noutatile din aceste doua sectoare de activitate.
Daca nu mai doresti sa primesti acest newsletter, dezabonarea este simpla, click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu