Powered By Blogger

joi, 23 ianuarie 2014

Adrian Iovan a salvat 30 de vieti

Pilotul Adrian Iovan a efectuat, în ultimii doi ani, aproape 30 de zboruri pentru Agenţia Naţională de Transplant, multe dintre acestea chiar cu avionul din accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, coordonatorul de transplant Victor Zota.
“Au fost cel puţin 20 de zboruri făcute de Adrian Iovan, în 2013, cu medicii din Programul naţional de transplant. În 2014, au fost două zboruri, cel de luni (ziua accidentului – n.r.) fiind şi ultimul”, a precizat dr. Zota.
În 2012, când în România au fost făcute mai puţine transplanturi decât în 2013, Iovan a participat la “peste cinci misiuni”, a mai spus coordonatorul de transplant.
Potrivit lui Zota, multe dintre misiunile pentru ANT la care a participat Iovan au fost efectuate cu avionul de tip BN2 care, luni, a aterizat forţat în Apuseni, în urma accidentului pierzându-şi viaţa pilotul şi studenta Aurelia Ion.
Tot Victor Zota a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că avionul implicat în accidentul din munţii Apuseni şi pilotul Adrian Iovan era preferaţi de medicii din misiunile de transplant, care întrebau mereu “dacă este liber BN2-ul”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu