- Simona Halep ar putea avea din 2015 un nou antrenor. Colaborarea cu Wim Fissette e valabilă doar până la finalul anului şi sportiva din Constanţa pare indecisă asupra oportunităţii colaborării.
Simona a urcat, încet dar sigur, spre vârful ierarhiei, bifând câteva rezultate pe care nu ar fi pariat nimeni: finale la Roland Garros şi Turneul Campioanelor şi semifinală la Wimbledon. Şi, dacă nu ar fi fost accidentările dese, probabil că jucătoarea din Constanţa ar fi fost mult mai constantă la alte turnee de top.
Totuşi, semnalele par a indica o ruptură între Halep şi Fissette, chiar dacă belgianul i-a îmbunătăţit în mod vizibil atât jocul - în special serviciul, o armă importantă în Singapore -, cât şi mentalul. Fără o experienţă deosebită în partidele decisive ale competiţiilor mari, Simona a gestionat în general bine presiunea, dovadă fiind finala de la Roland Garros, când s-a bătut de la egal la egal cu Şarapova. În condiţiile unor diferenţe mici la vârf, psihicul face diferenţa, iar Fissette i-a clădit un moral de campioană.
"După vacanţă voi lua o decizie în ceea ce priveşte staff-ul şi echipa mea. Momentan am pauză, apoi voi pleca în cantonament la munte", s-a rezumat să spună Simona luni, la sosirea în Bucureşti, semn că există cel puţin un semn de întrebare privind continuarea colaborării. Şi de partea cealaltă asistăm la un discurs similar, care indică o despărţire. Imediat după Turneul Campioanelor, Fissette a publicat pe un site de socializare prima impresie, pe care unii au interpretat-o în cheia unui "adio": "Nu există o modalitate mai bună pentru a termina un an minunat decât disputarea unei finale la Turneul Campioanelor împotriva Serenei Williams".
Citeşte şi Simona Halep a ajuns în România. "Serena mi-a spus pe podium, după finală, că vrea să facă o poză cu viitorul număr 1 mondial"
Wim Fissette, antrenorul Simonei Halep, a venit, probabil, cu acele detalii, cu ajutorul cărora jucătoarea poate să facă acum diferenţa mai uşor în fiecare meci. Când cei doi au început colaborarea, în februarie, românca era deja în Top 10, însă evoluţia sub bagheta fostului antrenor al belgiencei Kim Clijsters a produs deja efecte pozitive. Şedinţele de pregătire sunt destul de complexe şi desfăşurate cu zâmbetul pe buze, iar la fiecare reuşită a jucătoarei Fissette nu ezită să intervină cu un "Good point!", "Good serve!" sau alte încurajări.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu