Powered By Blogger

miercuri, 5 februarie 2014

Beckham isi construieste un IMPERIU: milioane de euro si un stadion de 75.000 de locuri pentru un mega proiect! Bloomberg: "Mai e suficient de sexy sa faca asta?"

David Beckham e pregatit sa-si construiasca un imperiu in fotbalul din State. Fostul jucator, retras din activitate sezonul trecut, vrea sa cumpere o franciza pentru a inscrie o echipa de fotbal in Major League Soccer.
In contractul cu LA Galaxy, Beckham a avut o clauza care specifica faptul ca poate cumpara o franciza in MLS la super oferta - "doar 25 de milioane de dolari".
Proiectul pus la cale de Beckham include si construirea unui stadion de 75.000 de locuri in Miami, care va fi finalizat dupa 2016.
Planul fostului jucator de la Manchester United, Real Madrid si PSG arata excelent, insa ultimul proprietar al echipei de fotbal din Miami, Ken Horowitz, atrage atentia ca proiectul s-ar putea dovedi un esec total.
"Populatia de aici este foarte diversificata. Lumea nu are acel sentiment de apartenenta si este destul de greu sa se identifice cu o echipa de fotbal locala.", a explicat Horowitz, a carui echipa de fotbal a falimentat in 2002, dupa ce a strans datorii de 250 de milioane de euro in cinci ani.
Publicatia americana Bloomberg scrie ca succesul noii echipe depinde doar de 'brandul Beckham' in Statele Unite.
"64,3% din populatie este hispanica, iar aceasta ar putea sa fie baza de suporteri pentru echipa lui Beckham. Dar mai este Beckaham inca suficient de sexy ca sa salveze fotbalul american?", se intreaba jurnalistii americani.
Major League Soccer are in componenta in acest moment 19 echipe. Orice club care vrea sa se inscrie in campionat trebuie sa cumpere o franciza de la federatia americana de fotbal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu