Powered By Blogger

marți, 4 februarie 2014

Noi detalii în scandalul pariurilor din Belgia: "Trebuia să pierdem două meciuri ca să salvăm clubul"

foto: nieuwsblad.be

După ce Marius Mitu a fost anunţat că va fi judecat în Belgia în scandalul pariurilor, noi amănunte au apărut marţi.
Patrick Deman, fost secund al antrenorului Paul Put, cînd acesta pregătea echipa Lierse, a declarat în cadrul procesului meciurilor trucate din fotbalul belgian, că jucătorii au fost convinşi să piardă două partide pentru ca astfel să salveze clubul de la faliment, informează dhnet.be.
Fostul antrenor secund a prezentat în faţa instanţei, contextul în care se găsea clubul Lierse în toamna anului 2004. "Situaţia financiară a grupării era dificilă, iar jucătorii nu mai fuseseră plătiţi de mai multe săptămîni. Falimentul era aproape", a adăugat Deman.
Paul Put era în contact cu omul de afaceri chinez Zehyun Ye şi l-a convins pe acesta să vină să investească la Lierse, mai ales că putea primi şi peste 90 la sută din dreptul de proprietate asupra stadionului.
Pentru ca Ye să accepte să investească trebuia scăzută valoarea de piaţă a clubului, ceea ce se putea face, în opinia chinezului, printr-o serie de înfrîngeri în campionat. "Paul Put era convins că pierzînd două meciuri pînă la pauza de iarnă am fi putut salva clubul. A decis să discute despre acest lucru unei delegaţii a jucătorilor", şi-a amintit Deman.
Totuşi, Lierse a cîştigat meciul următor. Paul Put a insistat în faţa jucătorilor săi ca echipa să piardă următoarele două partide, fără a face referire la ameninţările proferate de Ye la adresa sa. Atunci au apărut plicurile cu bani pentru jucătorii care ştiau de situaţie, pe care preşedintele tribunalului le-a calificat drept "prime de înfrîngere".
Paul Put a fost antrenor la Lierse în perioada 2004-2005. Printre jucătorii care s-au aflat atunci sub îndrumarea sa s-a numărat şi mijlocaşul Marius Mitu. Potrivit presei belgiene, Put este unul dintre personajele cheie din acest proces. Acesta ar fi încasat cîte 75.000 de euro pentru fiecare meci trucat, bani pe care îi împărţea cu jucătorii implicaţi, printre care se număra şi Mitu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu