Powered By Blogger

marți, 4 februarie 2014

Ronaldo va avea cea mai luxoasă cameră la Mondiale. Messi va sta în cel mai liniştit loc din Brazilia. Cum arată viitoarele case şi ce pretenţii au avut naţionalele de top

  • Cărui turist nu-i place, ca atunci când vizitează un oraş, să aleagă cele mai bune locuri de cazare? Spre exemplu, Las Ramblas din Barcelona sau pe Champs Elysees din Paris, ori pe celebrul Times Square al New York-ului. Cu toate acestea, la Cupa Mondială din Brazilia, care va începe pe 12 iunie, majoritatea naţionalelor ce vor fi prezente, şi-au dorit să păstreze distanţa faţă de locurile agitate ale sud-americanilor. N-au renunţat totuşi la pretenţii, unele exagerate, iar în această categorie intră Franţa, cu cele mai multe cereri, Germania şi Portugalia.   


O Globo a publicat recent lista locaţiilor în care vor fi cazate cele 32 de naţionale participante, iar, la prima vedere, se constată că toate acestea dispun de o gamă largă de varietate care include mult lux, siguranţă şi mai ales intimitate.
Franţa, campioana celor mai exagerate pretenţii

Când vorbim despre exigenţă, nicio selecţionată nu depăşeşte barierele ei mai mult ca Franţa. Pentru a sta în Ribeirão Preto, în São Paulo, francezii au cerut o nouă academie, cu echipamente moderne, o sală pentru masaj şi una de fizioterapie. În plus, "cocoşii" au cerut să le fie cumpărate trei noi rânduri de chei pentru terenurile de antrenament. În bucătărie, angajaţii vor fi atenţi supervizaţi de către un master-chef francez şi un medic specialist în nutriţie, de asemenea francez.
Săpunurile solide vor fi schimbate cu săpunuri lichide
Toţi vor fi nevoiţi să poarte insigne cu numele lor, iar lista cu turele de schimb va fi supravegheată de şeful de pază al delegaţiei. Totodată, francezii au cerut ca muncitorii care vor lucra pentru delegaţia lor să evite să circule prea mult pe holurile hotelului. Lista nu se opreşte aici. Delegaţia Franţei a mai solicitat o sală cu patru televizoare dotate cu videogame-uri, identice cu cele care se află deja în camerele jucătorilor, dar şi ca toţi pereţii camerelor să poarte o singură culoare. La toate astea se adaugă cererea ca toate săpunurile solide să fie schimbate cu unele lichide. (Foto: Booking.com)



Messi stă într-un loc retras, Ronaldo are cameră cu multe oglinzi

Publicaţia “Esporte Espetacular” a vizitat recent cele două baze care vor găzdui naţionalele Argentinei şi a Portugaliei şi a tras concluzia că,  dacă portughezii au optat pentru cel mai luxos resort, Argentina lui Messi s-a retras în cel mai liniştit loc din Brazilia, în “Cidade do Galo”, din Vespasiano. Trupa lui Messi a ales un loc ferit de accesul public, unde camerele sunt mici şi distanţa către terenurile de antrenament este uşor de parcurs dar, mai ales, ferită de ochii lumii. Baza aparţine lui Atletico Mineiro şi e a doua cea mai importantă din Brazilia. (Foto: hojeemedia.com / Flickr)



Cristiano şi narcisismul
Portughezii se vor caza într-un resort de lux din Campinas, iar ca să-l găzduiască pe Cristiano Ronaldo, hotelul le-a oferit lusitanilor camere foarte mari, cu televizoare cât tot peretele şi paturi largi. Unele voci susţin, mai în glumă, mai în serios, că în camera lui Ronaldo au fost deja montate oglinzi mari pentru ca acesta să se poată admira. Lusitanii au avut însă o singură cerere, aceea ca televizoarele din camerele jucătorilor să fie conectate în reţea pentru ca aceştia să se poată folosi de videogame-uri. Totuşi, oficialii Portugaliei n-au fost atât de stricţi precum şefii celorlator naţionale, în ceea ce priveşte accesul publicului. Cei care vor dori să arunce o privire către delegaţia lusitană o vor putea face fără nicio restricţie, hotelul fiind deschis pentru vizitatori. Dar nu vor putea interacţiona cu jucătorii pentru poze sau autografe. “Îi vom primi încă de la aeroport cu chifteluţe de cod, specialitatea noastră”, a anunţat patronul hotelului. (Foto: EPTV / Globo)



Neymar va sta într-o bază nouă, care a costat saci de bani

O altă naţională care se va izola de zgomot este cea a Braziliei. Elevii antrenorului Luiz Felipe Scolari vor fi cazaţi în Granja Comary din Teresópolis, regiune apropiată de Rio de Janeiro. Acolo, brazilienii vor găsi o bază complet nouă, la care se lucrează în prezent şi pentru care s-au plătit aproape 4,6 milioane de euro. (Foto: CBF)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu