Powered By Blogger

miercuri, 5 februarie 2014

Roberto Carlos se teme pentru Neymar: "Nu va fi Mondialul lui!" Fostul jucător al Realului cere răbdare pentru starul Barçei

  • Fostul fundaş stânga al Real Madrid şi actualmente antrenorul Sivasspor, Roberto Carlos a vorbit pentru presa din Brazilia despre Mondialul pe care ţara sa îl va găzdui în iunie. Sud-americanul le-a cerut conaţionalilor săi să-şi asume responsabilitatea şi să n-o paseze exclusiv pe starul Barcelonei, Neymar.
Având experienţa a trei Cupe Mondiale şi mai mult de 100 de selecţii pentru naţionala carioca, Roberto Carlos e de părere că Neymar nu este suficient de pregătit pentru a fi "creierul" echipei lui Luis Felip Scolari şi că acesta nu poate emite pretenţii la titlul de cel mai bun jucător al turneului.
"Nu cred că va fi Cupa lui Neymar. Încă e foarte tânăr. Brazilia are jucători care trebuie să-şi asume responsabilitatea înaintea lui. Ştiu că va juca bine, dar nu trebuie pusă toată presiunea pe umerii săii. El abia a ajuns în Europa. Alţii sunt cei care trebuie să şi-o asume", a spus fostul fundaş într-un interviu pentru Metro Jornal.

125 de meciuri a jucat Roberto Carlos pentru naţionala Braziliei, reuşind 11 goluri
"Felipão" a reuşit să impună tuturor caracterul şi stilul său"
Cu toate că brazilianul nu pariază pe succesul lui Neymar, acesta crede că naţionala lui Scolari va ieşi învingătoare la finalul Cupei. "Brazilia are mereu foarte multă calitate. Cu venirea lui în Brazilia, "Felipão" a reuşit să impună tuturor caracterul şi stilul său. Îi cunoaşte foarte bine pe jucători, ştie ce înseamnă să fie campion, iar jucătorii îl înţeleg în totalitate. Sunt detalii foarte importante pentru ca Mondialul să se desfăşoare perfect pentru ei." 

La final, fostul fundaş stânga a vorbit şi despre nemulţumirile conaţionalilor săi legate de organizarea acestui turneu final. "Va fi benefic pentru Brazilia. Au fost multe proteste, poporul n-a înţeles pentru ce s-au construit stadioane atât de scumpe în loc de şcoli sau spitale pentru săraci. Cred că guvernul a înţeles că dacă se pot face stadioane bune, se pot ridica şi spitale şi şcoli pe măsură".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu