Powered By Blogger

sâmbătă, 1 februarie 2014

Luis Suarez a marcat 63% dintre golurile lui Liverpool! Vezi care sînt cei mai eficienţi jucători din campionatele de top din Europa!

Probabil că mulţi dintre voi v-aţi gîndit măcar o dată care este cel mai util fotbalist din Europa. Astăzi vă vom prezenta un clasament al celor mai eficienţi fotbalişti, din punct de vedere ofensiv, care evoluează în cele mai puternice patru campionate: Premier League, La Liga, Serie A şi Bundesliga, ordinea fiind aleatorie.
Valoarea fotbaliştilor din cele patru ligi europene este incontestabilă, dar haideţi să vedem cum stau aceştia cu eficacitatea.
Premier League - Anglia                                                                                                                                                                                                            Deşi Manchester City este liderul la zi din Premier League, aceasta nu dă şi jucătorul cu cel mai bun randament ofensiv din Anglia. Pe prima poziţie se află Luis Suarez, care are 23 de goluri înscrise în cele 23 de meciuri în campionat, dar şi 13 pase de gol. Golurile şi asisturile acestuia înseamnă 63% din cele 57 de reuşite ale "cormoranilor" din acest sezon. Principalul jucător care a beneficiat de assisturile uruguayanului e tînărul de 19 ani, Raheem Sterling. Suarez a jucat în total 18 partide în Premier League, acumulînd 1617 minute, cu o medie de un gol marcat la fiecare 70 de minute.
Următorul în acest clasament este Wayne Rooney, cu 9 goluri şi 11 asissturi din cele 18 partide în care a evoluat, el marcînd 53% dintre golurile lui Manchester United (în 1486 de minute jucate). Însă atacantul englez nu stă foarte bine la media minutelor dintre golurile înscrise, acesta reuşind un gol la fiecare 165 de minute. Cel care închide topul este Loic Remy, care are 11 reuşite în campionat şi două pase decisive. Francezul a evoluat în 21 meciuri, acumulînd 1687 de minute, cu o medie de un gol la 153 de minute (34% din golurile lui Newcastle).
La Liga - Spania                                                                                                                                                                                                                              
În campionatul spaniol, Cristiano Ronaldo este de departe cel mai eficient jucător. Portughezul şi-a trecut de 23 de ori numele pe lista marcatorilor din acest sezon unde a strîns 1763 de minute în cele 20 de apariţii (38% din golurile lui Real). Fotbalistul lui Real Madrid şi-a ajutat echipa cu 7 pase de gol. Principalul coleg către care acesta a livrat pasele decisive fiind Karim Benzema. Cîştigătorul Balonului de Aur din 2013 are un gol înscris la 80 de minute.
Pe locul doi în acest top se află atacantul lui Atletico Madrid, Diego Costa. El nu are decît 3 pase decisive, dar compensează prin cele 19 goluri marcate (37% din golurile lui Atletico). Spaniolul de origine braziliană a jucat în 21 de meciuri şi a strîns 1774 de minute în tricoul lui Atletico, în meciurile din campionat. El înscriind un gol la 93 de minute. Poziţia a treia este ocupată de Antoine Griezmann, care, din cele 14 goluri înscrise şi 3 assisturi, i-a adus lui Real Sociedad 33% din reuşite. Acesta a evoluat în 19 de jocuri pentru echipa din Sociedad la care a acumulat 1460 de minute şi a marcat un gol la 104 minute.
Serie A - Italia                                                                                                                                                                                                                            Primul este tânărul Domenico Berardi, care a înscris 12 goluri în 16 apariții în tricoul lui Sassuolo (55% din golurile echipei). În cele 1230 de minute jucate, fotbalistul de 19 ani a dat 5 pase de gol și are o reușită la fiecare 102 minute. Următorul în clasament este Giuseppe Rossi,  care în cele 18 jocuri pentru Fiorentina a marcat de 14 ori și a pasat decisiv de alte 7 ori (35% din golurile echipei). Acesta este lider în clasamentul golgheterilor din Serie A. Statisticile arătând că el marchează o dată la 145 de minute jucate.
Alessio Cerci încheie topul, cu 10 goluri date şi 8 pase care s-au transformat în gol (29% din golurile echipei). Fotbalistul lui Torino are 21 de jocuri în campionat şi şi-a ajutat echipa cu un gol la fiecare 167 de minute.
Bundesliga                                                                                                                                                                                                                                Liderul din Germania, Bayern Munchen, nu are nici un jucător în primii 3 fotbalişti ca eficienţă din Bundesliga. Aşadar, surpriza acestui clasament este apariţia pe primul loc a lui Adrian Ramos, fotbalist cu 11 goluri înscrise şi 6 pase de gol în acest sezon (41% din golurile echipei). El a evoluat în 18 meciuri pentru Hertha Berlin și are un gol marcat la fiecare 144 de minute. Acesta este liderul clasamentului golgheterilor din Bundesliga, la egalitate cu Robert Lewandowski.
Imediat următorul în seria celor mai eficienți fotbaliști din Bundesliga este Vedad Ibisevic, jucător care are 10 goluri date şi 3 pase decisive (32% din golurile echipei). Atacantul bosniac are un gol înscris la fiecare 159 de minute. Ultimul fotbalist din acest top este Robert Lewandowski, cu 11 goluri marcate și 6 assisturi (28% din golurile echipei). Fotbalistul Borussiei Dortmund a strîns 18 meciuri în campionat și are un gol la fiecare 144 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu