Powered By Blogger

sâmbătă, 1 februarie 2014

Fotbalul nu va mai fi niciodată la fel. "Cazul Neymar" şi un transfer al Realului provoacă o reacţie istorică la FIFA. Ce anunţă spaniolii

Scandalizate de sumele uriaşe învârtite de granzii din fotbalul mondial, UEFA şi FIFA au luat la puricat regulamentele şi anunţă schimbări istorice. Dacă forul condus de Platini ar putea ajunge până la interzicerea în cupele europene a starurilor plătite cu salarii astronomice, cei de la FIFA încearcă să pună capăt unor viitoare afaceri pe "reţeta" Neymar.


Spaniolii de la Sport.es anunţă că forul mondial "lucrează" la o structură de taxe prin care să evite transferurile umflate din Brazilia către Europa.

Sport.es notează că totul a plecat de la un transfer realizat de Real Madrid în urmă cu o lună, cel al lui Wilian José da Silva. Ce a provocat reacţia FIFA? Concret, diferiţi investitori cumpără drepturile federative ale jucătorilor talentaţi, care sunt transferaţi în liga a doua din Uruguay, ca apoi aceştia să revină în Brazilia, de unde sunt cumpăraţi de marile echipe din Europa. Spaniolii anunţă că FIFA s-a sesizat din acest punct de vedere şi în privinţa transferului lui Neymar.

Este cunoscut faptul că Neymar a ajuns la Barcelona în schimbul unei alte sume decât cea anunţată oficial. Scandalul izbucnit ulterior s-a lăsat cu demisia şefului catalanilor, Sandro Rosell. În urma investigaţiilor, presa spaniolă a scris că transferul lui Neymar a costat 95 de milioane de euro. Cifra oficială a fost de 86 de milioane de euro, conform anunţului oficial al Barcelonei.
   
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, spune că aceasta este o 'zonă gri' şi că transferurile din Brazilia către Europa sunt greu de controlat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu