Powered By Blogger

marți, 4 februarie 2014

Maxim, într-unul dintre cele mai grele momente ale carierei: "Nu discut despre asta, nu e bine!"

  • Alexandru Maxim traversează cea mai grea perioadă din cariera sa, românul devenind un obişnuit al băncii de rezerve la Stuttgart. Şvabii sunt în cădere liberă şi riscă retrogradarea, fiind în acest moment la doar două puncte de zona "fierbinte".
Turul acestui sezon din Bundesliga a fost unul de excepţie pentru Alexandru Maxim. La doar 6 luni de la transferul la Stuttgart, internaţionalul de 23 de ani s-a impus în primul "11" al echipei şi a devenit un pion important al trupei lui Thomas Schneider. Mult timp, fostul mijlocaş al Pandurilor a ţinut prima pagină a ziarelor din Germania, fiind decisiv la majoritatea golurilor înscrise de echipa sa, fie că a fost vorba de pase decisive (unde, în continuare, este printre cei mai buni), fie că a fost vorba de goluri.


Spre finalul anului, însă, Maxim a avut evoluţii din ce în ce mai slabe, iar acest lucru a avut repercusiuni: a pierdut echipa, iar Stuttgart a intrat într-o serie neagră. Acum, şvabii au ajuns la doar două puncte de retrogradare, iar nemţii au încercat să găsească explicaţii pentru căderea neaşteptată a formaţiei. Într-un material amplu, jurnaliştii de la Bild au tratat pe larg subiectul "Stuttgart", printre cei intervievaţi fiind şi jucătorul român.
"Preferăm să nu ne uităm la clasament"
Întrebat despre presiunea rezultatelor şi despre modul în care aceasta este percepută de jucători în vestiar, Maxim a recunoscut că acesta este un aspect delicat, fotbaliştii preferând să-l ocolească  pe cât posibil. "Nu discutăm despre asta în vestiar. Preferăm să nu ne uităm la clasament, nu ne face bine. E important să ne concentrăm pe fiecare meci în parte, fără a avea presiunea rezultatelor", a spus mijlocaşul, într-un material apărut în Bild.
Stuttgart a înregistrat în weekend cel de-al 4-lea eşec la rând, iar Maxim a primit credit doar în ultima jumătate de oră a meciului. În acest an, românul a evoluat într-un singur meci ca titular, contra lui Mainz, când a dezamăgit. Totuşi, există toate premisele pentru ca Stuttgart să iasă din criză, în următoarele etape urmând a avea un program la îndemână: va da piept cu Augsburg, Hoffenheim, Hertha, Frankfurt şi Eintracht Braunschweig.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu