Powered By Blogger

sâmbătă, 1 februarie 2014

Vestea pe care Chiricheş o aştepta de când a semnat cu Spurs a venit azi. "Nu e niciun dubiu". Ce au descoperit englezii

  • "Injecţie" cu moral pentru Vlad Chiricheş, după unul dintre cele mai slabe meciuri făcute de când s-a transferat la Spurs. În ciuda faptului că echipa sa a încasat 5 goluri de la City, poziţia românului în primul "11" e asigurată. Ca şi viitorul lui, de altfel, el fiind văzut drept un jucător important în noul proiect gândit de şefi.
Presa britanică a comentat intens în ultimele săptămâni pe seama modului în care va arăta Tottenham în momentul în care Sherwood va avea la dispoziţie toţi fotbaliştii. Vertonghen şi Capoue au revenit după accidentări şi se părea că unul dintre ei (cel mai probabil belgianul) va fi preferat în locul românului foarte curând.


Evoluţia slabă cu City părea să certifice această ipoteză, însă fostul stelist poate sta liniştit.

Chiricheş e esenţial pentru "noul Spurs"

Ziariştii de la givemesport.com au făcut astăzi o analiză extrem de detaliată a modului în care au reuşit să se facă remarcaţi fotbaliştii veniţi în vară pe White Hart Lane. Plecarea lui Bale la Real i-a oferit board-ului lui Spurs prilejul financiar de a transfera jucători cu nume, însă foarte puţini au reuşit să confirme. În acest context, sursa citată vorbeşte de un nou proiect pentru la vară, urmând ca Sherwood să aibă mână liberă în alegerea fotbaliştilor care rămân, dar mai ales în procesul de selecţie al noilor "recruţi" (Villas Boas nu a avut acelaşi noroc, fotbaliştii fiind achiziţionaţi peste capul lui).

Şi, conform presei engleze, Chiricheş este văzut un fotbalist esenţial pentru viitorul clubului, vârsta, seriozitatea şi calităţile sale fiind ingrediente suficiente pentru a deveni în următorii ani un jucător emblematic pentru formaţia londoneză.

"Vlad Chiricheş este, poate, singurul jucător din cei şapte transferaţi în vară care şi-a dovedit valoarea şi a devenit o prezenţă constantă în primul "11" al lui Spurs. În afară de el, doar Christian Eriksen şi Paulinho au dovedit că pot ajuta cu adevărat echipa. Românul a crescut de la meci la meci şi, deşi are încă unele slăbiciuni, evoluţiile lui sunt per total pe plus. În aceste condiţii, nu este niciun dubiu: el va rămâne la Londra pe termen lung, urmând a face parte din noul proiect.", scriu britanicii de la givemesport.com.
Totuşi, o previziune făcută pe baza numărului de goluri primite până acum de Tottenham în această ediţie din Premier League (31 de goluri în 23 de meciuri) arată că echipa lui Chiricheş ar putea încasa 51 sau 52 de goluri până la finalul campionatului dacă media se respectă. Ar fi cel mai prost sezon defensiv din ultimii 6 ani pentru Spurs care nu au mai primit peste 50 de goluri din ediţia 2007-2008 (61 de goluri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu