Powered By Blogger

luni, 3 februarie 2014

S-a rupt recordul Barcelonei! Atletico, lider după 18 ani în Primera Division

Atletico Madrid este noul lider în Primera Division, după ce a câştigat cu 4-0 pe teren propriu cu Real Sociedad. Barcelona a căzut pe locul secund după 59 de etape consecutive în fotoliul de lider


*Atletico nu a mai fost lider în Spania din sezonul 1995-1996, când a câştigat şi titlul de campioană

59 de etape consecutive. Atât a stat Barcelona pe primul loc în Primera Division. Adică întreg sezonul 2012-2013 şi 21 de etape din actualul sezon. Însă orice lucru frumos trebuie să se şi încheie. Pentru că seria-record a echipei catalane şi-a găsit finalul în această seară, după ce Atletico Madrid a reuşit să se impună cu 4-0 pe teren propriu în faţa lui Real Sociedad şi a preluat şefia Primerei Division.


Diego Costa (stânga) e al doilea golgheter al Spaniei, cu 20 de goluri marcate pentru Atletico

Atletico, doar 9 puncte pierdute în 21 de etape

Eşecul de ieri cu Valencia, scor 2-3, al doilea pe teren propriu în campionat în ultimele două sezoane şi primul din actualul campionat, a fost fatal seriei Barcelonei. Echipă care a căzut deja pe 2 înaintea meciului dintre Athletic Bilbao şi Real Madrid, putând fi depăşită chiar şi de echipa lui Ancelotti în cazul în care aceasta se impune pe noul ”San Mames”. Cert este însă doar că Atletico Madrid şi-a continuat parcursul aproape perfect din acest sezon. Echipa lui Simeone a câştigat cu 4-0 în faţa lui Sociedad - goluri Villa (38), Diego Costa (72), Miranda (74) şi Diego (87) - şi a ajuns pe prima poziţie în clasament, cu 57 de puncte, trei mai multe decât formaţia ”azulgrana”. E pentru prima dată când madrilenii sunt lideri în campionat după 18 ani, ultima dată când acest lucru s-a întâmplat fiind în sezonul 1995-1996, când ”los colchoneros” au câştigat şi ultimul titlu de campioni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu